Spanje Makelaars in de media

..

Frans Timmermans sluit consulaten

Op woensdag 17 augustus 2014 besteedde het NOS-Journaal aandacht aan de door minister Timmermans aangekondigde sluiting van de consulaten in Spanje. Ik mocht ook een woordje doen.

En van de opgevoerde argumenten was het toverwoord 'bezuinigen'. Dat het consulaat in La Nucia flink winst maakt, ging het ene oor in, het andere uit. De achterkamertjes hadden het besluit al een jaar eerder genomen.

Inmiddels is Timmermans naar Brussel vertrokken. Vechten tegen zijn besluit dat midden in de zomer werd doorgedrukt, bleek onmogelijk. Een vertrekkende minister, zijn opvolger Koenders moest nog benoemd worden en iedereen op vakantie. Zo gaat dat tegenwoordig in Nederland.

Een klacht indienen bij de Ombudsman kon ook al niet. Ook hij had zijn post verlaten en de enige die nog heeft geprobeerd het tij te keren was het uitmuntende CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt. Zonder hem waren de consulaten zonder enig geluid uitgeschakeld.

Hoe het verder gaat, weet niemand. De leugen regeert, zo wordt wel beweerd. Inzake het inmiddels opgedoekte consulaat in La Nucia, is dat een bewijsbaar feit.

Meer info vindt u bij de BelangenGroep Costa Blanca

Pim Gnzel

posting Posted: 14 dec 2014: 23.36

-------------

Nederlandse koopjesjagers mikken op Costa

Op Zaterdag 21 juli 2012 zond Nieuwsuur een reportage uit over de aantrekkende huizenmarkt aan de Costa Blanca. Spanje Makelaars ging met de tv-ploeg en twee investeerders op pad.

Na jaren van recessie en voorzichtigheid beleggen steeds meer Nederlanders hun geld weer in stenen - en wel in Spanje. Volgens hen is dit ht moment om in te stappen. Nieuwsuur spreekt met een makelaar die de laatste tijd steeds meer Nederlanders ziet komen. Ook een gesprek met twee investeerders, die niet bang zijn voor een nieuwe crisis....

Intussen weten we dat de koopjesjacht vaste vorm heeft aangenomen en je kunt stellen dat de crisis waar het de verkoop van vakantiewoningen betreft, voorbij is.

Dat wil zeggen, in ieder geval in de streek tussen Benidorm en Denia. De door sommigen voorspelde verdere neergang is in dit deel van de Costa Blanca uitgebleven. Prijzen zijn sinds 2012 gestabiliseerd en bijvoorbeeld in Moraira zelfs weer wat gestegen.

Pim Gnzel

posting Posted: 14 dec 2014: 00.47

-------------


Houd deze pagina in de gaten voor meer publicaties

.

Heeft u vragen en/of opmerkingen? Klik hier!
 
Webdesign: INTERNETSERVICEDESK